Manja slova Veća slova RSS 

Vijesti

04.07.2013.

Na Cetinju otvoren distributivni centar „Pinko Montenegro“

Na Cetinju otvoren distributivni centar „Pinko Montenegro“ U biznis zoni na prostoru bivšeg gornjeg „Oboda“ danas je otvoren distributivni centar „Pinko Montenegro“. Tim povodom, novootvoreni pogon obišli su i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Predrag Bošković, čime je distributivni centar počeo sa radom.

04.07.2013.

Održana prezentacija - „ Modeli pružanja usluga socijalne zaštite“

Održana prezentacija - „ Modeli pružanja usluga socijalne zaštite“

Audio zapis: Izlaganja ministra rada i socijalnog stranja mr Predraga Boškovića, stalnog koordinatora Sistema UN i stalnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori Rastislava Vrbenskog i šefa Operativnog sektora u Delegaciji EU u Crnoj Gori Andrea Lisa.

04.07.2013.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata za članove Savjeta za prava djeteta

Ministarstvo rada i socijalnog staranja poziva nevladine organizacije koje se bave pitanjima iz oblasti koje se odnose na zaštitu prava djece da učestvuju u procesu izbora tri kandidata za članove Savjeta za prava djeteta

03.07.2013.

NAJAVA: Prezentacija podržanih usluga socijalne zaštite i priručnika „ Modeli pružanja usluga socijalne zaštite“

Uvodna izlaganja na prezentaciji imaće mr Predrag Bošković, ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Rastislav Vrbenski, stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori i Andre Lis, šef Operativnog sektora u Delegaciji EU u Crnoj Gori.

01.07.2013.

SAOPŠTENJE: Sporazumom do intezivnije saradnje

SAOPŠTENJE: Sporazumom do intezivnije saradnje

Tokom današnjeg susreta ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića i predstavnika Crvenog krsta Crne Gore razgovarano je o dosadašnjoj i inteziviranju buduće saradnje. Predsjednik Crvenog krsta Crne Gore, Vojislav Mijušković upoznao je ministra Boškovića sa projektima i aktivnostima koje sprovode u cilju unaprijeđivanja i razvijanja u oblasti socijalne i dječije zaštite, sa akcentom na: program brige o starima, beskućnicima, azilantima i interno raseljenim licima. Crveni krst Crne Gore djeluje kao humanitarna organizacija čija je osnovna aktivnost usmerena na poboljšanje socio-humanitarnog položaja lica i porodica, kojima je potrebna dopunska zaštita i briga društvene zajednice.

28.06.2013.

SAOPŠTENJE: Prezentovani rezultati studije

SAOPŠTENJE:  Prezentovani rezultati  studije

Eksperti Svjetske banke prezentovali rezultate studije „Aktiviranje radne snage i pamente mreže socijalne sigurnosti u Crnoj Gori“

26.06.2013.

SAOPŠTENJE: Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković otvorio je skup stručnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije žaštite Crne Gore

SAOPŠTENJE:  Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković otvorio je skup stručnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije žaštite Crne Gore

Danas je ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković otvorio skup stručnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije žaštite Crne Gore . Međusobna saradnja stručnih radnika u svrhu sprovođenja mjera socijalne uključenosti je osnovni model unapređenja sistema socijalne i dječije žaštite koji predstavlja jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Crne Gore i Ministarstva rada i socijalnog staranja, naglasio je ministar Bošković.

25.06.2013.

SAOPŠTENJE: Ministar Bošković razgovarao sa ambasadorkom SAD Sue K. Brown

SAOPŠTENJE: Ministar Bošković razgovarao sa  ambasadorkom SAD Sue K. Brown

Tokom današnjeg susreta ministra rada i socijalnog straranja mr Predraga Boškovića i ambasadorke SAD-a Sue K. Brown razgovarano je o napretku koji je Crna Gora postigla u rješavanju zbrinjavanja raseljenih i ineterno raseljenih lica. Njihov smještaj će se unparijediti kroz realizaciju IPA projekta i donaciju, Američke ambasade, od 100 stambenih kontejnera za Kamp Konik. Kroz projekat Regionalnog stambenog programa obezbijediće se lokacije za izgradnju stambenih objekata u opštinama: Nikšić, Pljevlja, Berane, Herceg Novi i Glavni Grad Podgorica. Skupština donatora ovog programa odobrila je sredstva u iznosu od 1.980.000 eura za izgradnju 62 stambene jedinice u Opštini Nikšić. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.780.000 eura.

25.06.2013.

Ministar Bošković dodijelio sertifikate polaznicima Programa pripreme i obuke budućih hranitelja „Sigurnim korakom do hraniteljstva” i polaznicima druge godine edukacije iz Sistemske porodične terapije.

Ministar  Bošković dodijelio sertifikate polaznicima Programa pripreme i obuke budućih hranitelja „Sigurnim korakom do hraniteljstva” i polaznicima druge godine edukacije iz Sistemske porodične terapije.

Unapređenje i razvoj hraniteljstva, kao oblik zaštite djece bez roditeljskog staranja, inicirano je sve većom potrebom za pružanje zaštite djeci koja ostaju bez roditeljske brige. Život u instituciji koji ne zadovoljava potrebe djece i ne stimuliše njihov razvoj onemogućava im da u svoje odrastanje ugrade pozitivan model porodičnog života, koji je bitan za njihovo osamostaljivanje i kasniji život kao odraslih ljudi.

24.06.2013.

Obuka i zapošljavanje crnogoskog kadra biće jedan od prioriteta u narednom periodu

Obuka i zapošljavanje crnogoskog kadra biće jedan od prioriteta u narednom periodu

Okrugli sto su uvodnim izlaganjima otvorili: Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Bošković, ministar rada i socijalnog staranja, Vukica Jelić, direktorica ZZZCG i Željka Radak, pomoćnica ministra za turizam...