Manja slova Veća slova RSS 

Vijesti

15.05.2013.

Ministar Bošković održao sastanak sa poslodavcima privatnog sektora

Ministar Bošković održao sastanak sa poslodavcima privatnog sektora Ujedno, Ministar Bošković je predložio da Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa poslodavcima pokrene projekat obučavanja radne snage za deficitarnim zanimanjima, na način što će se obuka vršiti kod poslodavaca koji će snositi troškove smještaja i ishrane, dok će Vlada Crne Gore preuzeti isplatu nadoknada, nakon čega će polaznici obuke biti zaposleni kod poslodavaca kod kojih su se obučavali.

10.05.2013.

Ministar mr Predrag Bošković razgovarao sa ekspertima Medjunarodne organizacije rada

Ministar mr Predrag Bošković razgovarao sa ekspertima Medjunarodne organizacije rada

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković, razgovarao je danas sa Draganom Radićem, ekspertom Međunarodne organizacije rada koji je zadužen za aktivnosti i pitanja poslodavaca i Feridom Hegazy ekspertom za podsticanje razvoja održivih preduzeća...

09.05.2013.

Ministar Bošković učestvovao na drugom ministarskom sastanku Platforma Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku u Torinu

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković sa saradnicima učestvovao je na Forumu političkih lidera u organizaciji Evropske fondacije za obuku. Osnovna tema skupa je bila efikasnost javnih politika za razvoj ljudskih resursa.

07.05.2013.

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković susreo se sa Madlen Serban, direktorkom Evropske fondacije za obuku

Ministar Bošković sa saradnicima se tokom jučerašnjeg dana sastao sa Madlen Serban, direktorkom Evropske fondacije za obuku. Tom prilikom predstavnici ETF-a su istakli veoma dobru saradnju sa Crnom Gorom. Ministar Bošković je predstavnike ETF-a upoznao sa kretanjima na tržistu rada. Ujedno je razgovarano o FRAME projektu (Okvir vještine za budućnost), koji se u Crnoj Gori realizuje kao pilot projekat i ima za cilj da definiše potrebne vještine za period 2014-2020.

06.05.2013.

Ministar Bošković učestvovaće na drugom ministarskom sastanku Platforma Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku i međunarodnoj konferenciji „Torino Proces - unapređenje vještina“

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković učestvovaće na drugom sastanku ministara, Platforma Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku i međunarodnoj konferenciji „Torino Proces - unapređenje vještina“ u Torinu od 07. do 09. maja 2013. godine.

29.04.2013.

Izjava pomoćnice ministra za tržište rada i zapošljavanje Arijane Nikolić Vućinić agenciji Mina business

Izjava pomoćnice ministra za tržište rada i zapošljavanje Arijane Nikolić Vućinić agenciji Mina business

Veće zapošljavanje domaće radne snage je jedan od postavljenih prioriteta Vlade Crne Gore. Tržište rada Crne Gore karakteriše sezonsko zapošljavanje koje se ogleda u većem zapošljavanju stranaca u odnosu na domaću radnu snagu. Upravo se sve aktivnost usmjeravaju u cilju izmjene ovakve prakse, odnosno u cilju većeg zapošljavanja domaće radne snage na sezonskim poslovima. Ministarstvo rada i socijalnog staranja će u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje kroz kontinuiranu komunikaciju sa poslodavcima sagledati njihove buduće potrebe za radnom snagom i sprovoditi određene aktivnosti iz domena aktivnih mjera zapošljavanja.

26.04.2013.

Saopštenje povodom predstojećeg Praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa

Povodom predstojećeg Praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost 1. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (“Sl. list RCG”, br. 27/07), Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Dakle, neradni dani za Praznik rada su: srijeda- 1 maj i četvrtak- 2 maj.

26.04.2013.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite na radu

Međunarodna organizacija rada (ILO-MOR) slavi Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu 28. aprila radi promovisanja prevencije povreda na radu i profesionalnih bolesti na globalnom nivou.

22.04.2013.

Ministar mr Predrag Bošković boravio u radnoj posjeti Opštini Budva

Video zapis: Budva Susret Ministra mr Predraga Boskovica sa predsjednikom Opstine Lazarom Radjenovicem ...

21.04.2013.

Ministar mr Predrag Bošković posjetiće opštinu Budva

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković, boraviće u ponedeljak, 22. 04. 2013. godine u radnoj posjeti opštini Budva.