Manja slova Veća slova RSS 

Vijesti

24.05.2013.

Obilježavanje Medjunarodnog dana nestale djece

Obilježavanje Medjunarodnog dana nestale djece Sjutra, 25. Maja 2013. Godine se obilježava Međunarodni dan nestale djece. Glavni cilj obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece je skretanje pažnje cjelokupnoj javnosti na razmišljanje o djeci koja se vode kao nestala.

23.05.2013.

Ministar mr Predrag Bošković održao predavanje na Univerzitetu Donja Gorica

Ministar mr Predrag Bošković održao predavanje na Univerzitetu Donja Gorica

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković održao predavanje na Univerzitetu Donja Gorica.

23.05.2013.

Ministar Bošković govoriće na Univerzitetu Donja Gorica

U četvrtak, 23. maja 2013. godine, ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković bice gost na predavanju na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 10:00h.

18.05.2013.

Ministar Bošković boravio u posjeti opštini Tivat

Danas je ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković boravio u posjeti opštini Tivat i tom prilikom se susreo sa predsjednikom opštine Draganom Kankarašem.

16.05.2013.

Saopštenje za javnost

Povodom predstojećeg Državnog praznika - Dana nezavisnosti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (“Sl. list RCG”, br. 27/07), Državni praznik-Dan nezavisnosti praznuje se 21. i 22. maja. Dakle, neradni dani za Dan nezavisnosti su: utorak - 21. maj i srijeda 22. maj.

16.05.2013.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedilo sredstva za isplatu socijalnih naknada za april 2013. godine

Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedilo je sredstva za isplatu socijalnih naknada za april 2013. godine u ukupnom iznosu od 5.334.161,97eura. Isplata ovih sredstava počeće sjutra, 17. 05. 2013. godine.

15.05.2013.

Ministar Bošković održao sastanak sa poslodavcima privatnog sektora

Ministar Bošković održao sastanak sa poslodavcima privatnog sektora

Ujedno, Ministar Bošković je predložio da Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa poslodavcima pokrene projekat obučavanja radne snage za deficitarnim zanimanjima, na način što će se obuka vršiti kod poslodavaca koji će snositi troškove smještaja i ishrane, dok će Vlada Crne Gore preuzeti isplatu nadoknada, nakon čega će polaznici obuke biti zaposleni kod poslodavaca kod kojih su se obučavali.

10.05.2013.

Ministar mr Predrag Bošković razgovarao sa ekspertima Medjunarodne organizacije rada

Ministar mr Predrag Bošković razgovarao sa ekspertima Medjunarodne organizacije rada

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković, razgovarao je danas sa Draganom Radićem, ekspertom Međunarodne organizacije rada koji je zadužen za aktivnosti i pitanja poslodavaca i Feridom Hegazy ekspertom za podsticanje razvoja održivih preduzeća...

09.05.2013.

Ministar Bošković učestvovao na drugom ministarskom sastanku Platforma Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku u Torinu

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković sa saradnicima učestvovao je na Forumu političkih lidera u organizaciji Evropske fondacije za obuku. Osnovna tema skupa je bila efikasnost javnih politika za razvoj ljudskih resursa.

07.05.2013.

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković susreo se sa Madlen Serban, direktorkom Evropske fondacije za obuku

Ministar Bošković sa saradnicima se tokom jučerašnjeg dana sastao sa Madlen Serban, direktorkom Evropske fondacije za obuku. Tom prilikom predstavnici ETF-a su istakli veoma dobru saradnju sa Crnom Gorom. Ministar Bošković je predstavnike ETF-a upoznao sa kretanjima na tržistu rada. Ujedno je razgovarano o FRAME projektu (Okvir vještine za budućnost), koji se u Crnoj Gori realizuje kao pilot projekat i ima za cilj da definiše potrebne vještine za period 2014-2020.