Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: POTPISAN UGOVOR IZMEĐU MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA I OPŠTINE DANILOVGRAD

SAOPŠTENJE: POTPISAN UGOVOR IZMEĐU MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA I OPŠTINE DANILOVGRAD
Datum objave: 12.01.2018 14:54 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Dana 12.01.2018. godine, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, potpisali su Ugovor o ustupanju na privremeno upravljanje i korišćenje poslovnog prostora u svojini Crne Gore Opštini Danilovgrad, bez nadoknade, za potrebe JU Dnevnog centra za djecu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Opštini Danilovgrad. 

Objekat se nalazi u ulici Jefta Šćepanovića Čaja, površine 212m2 sa pripadajućim zemljištem površine 1.918 m2. Ukupna vrijednost projekta je oko 190.000,00 €.

Ministar rada i socijalog staranja, Kemal Purišić je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, na ovaj način potvrđuje značaj pružanja usluga socijalne i dječije zaštite, posebno usluge koje su namijenjene najranjivijim kategorijama stanovništva. Ukazao je da na ovaj način Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada socijalnog staranja nastavlja podršku Opštini Danilovgrad koja je uvijek pokazivala senzibilitet prema ovoj kategoriji stanovništva.

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je istakao zadovoljstvo povodom potpisivanja Ugovora o ustupanju poslovnog prostora koji će zadovoljiti sve ono što je potrebno djeci i omladini sa smetnjama i teškoćama u razvoju, uz isticanje zahvalnosti Vladi Crne Gore i Ministarstvu rada i socijalnog staranja za podršku na realizaciji projekta. Osvrnuvši se na projekte realizovane u prethodnoj godini, koji su takođe bili usmjereni na poboljšanje uslova života građana, ukazao je na značaj ovog objekta, obzirom da će u istom boraviti članovi Udruženja djece i roditelja sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“, koje je lokalna uprava i do sada podržavala. 

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja