Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Uručene licence stručnim radnicima u oblasti socijalne i dječje zaštite

SAOPŠTENJE: Uručene licence stručnim radnicima u oblasti socijalne i dječje zaštite
Datum objave: 28.12.2017 13:35 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima, programu i načinu polaganja stručnog ispita u socijalnoj i dječjoj zaštiti, 08. oktobra 2017. godine, kao i Pravilnika o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje i oduzimanje licence za rad stručnim radnicima u oblasti socijalne i dječje zaštite, koji je stupio na snagu 11. novembra 2017. godine, stekli su se svi potrebni uslovi da se započne sa prvim postupcima licenciranja stručnih radnika u socijalnoj i dječjoj zaštiti.

mrss

Prve licence za 12 stručnih radnika u oblasti socijalne i dječje zaštite uručio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, danas, 28. decembar 2017. godine.

Ministar Purišić pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na dosadašnjem radu i uloženim naporima koji su doveli do odličnih rezultata tokom 2017. godine i time učinili da se godina koja je na izmaku, uspješno završi. 
Pozelio je svima uspješan dalji rad, u nadi da će i ostali zaposleni iz oblasti socijalne i dječje zaštite dobiti licence za rad do predviđenog roka.

Direktor Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu Drago Spaić rekao je da će se akreditovanjem programa obuke i licenciranjem stručnih radnika, kao i licenciranjem pružalaca usluga oblast socijalne i dječje zaštite zasnivati na profesionalizmu stručnih radnika i njihovoj daljoj edukaciji, a sve u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga brojnim korisnicima. 

mrss

Stručni radnici odgovarajućih kvalifikacija obrazovanja, koji posjeduju uvjerenje o položenom stručnom ispitu i sertifikat o uspješno završenoj obuci po akreditovanom programu ispinjavaju propisane uslove za dobijanje licenci.

Do 30. juna 2018. godine predviđeno je da licence za rad dobiju svi zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite.PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja