Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Sastanak ministra Purišića sa šefom predstavništva UNICEF-a g-dinom Kogalijem

SAOPŠTENJE: Sastanak ministra Purišića sa šefom predstavništva UNICEF-a g-dinom Kogalijem
Datum objave: 13.09.2017 11:33 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, sastao se danas, 13. septembra 2017. godine sa novoimenovanim šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Osamom Makavija Kogalijem.

Zajedničke teme, aktivnosti i projekti koji se sprovode na teritoriji Crne Gore, rezultat su uspješne i svesrdne saradnje Ministarstva i Unicefa određeni niz godina, uz dalju tendenciju nastavka iste, ocijenio je ministar Purišić. Takođe, evidentna je posebna posvećenost najosjetljivijim i najugroženijim pripadnicima našeg društva, koja se ogleda kroz samu reformu oblasti socijalne i dječje zaštite, kao veoma uspješne i predstavlja korak koji vodi u pravom smjeru.

G-din Kogalija zahvalio se ministru Purišiću na prijemu, ističući da je Unicef spreman da pruži podršku, znanje, iskustvo i dobru praksu koju imaju u oblasti zaštite djece, ali i pripadnika manjinskih naroda. Pohvalio je proces deinstitucionalizacije djece 0 - 3 godine iz sistema, koji je završen uspješno, a Crnu Goru postavio kao lidera u regionu u ovoj oblasti. 

Sagovornici su se složili da u Crnoj Gori postoji jaka politička volja za pomoć, unaprjeđivanje i uključivanje djece sa smetnjama u razvoju i drugih kategorija, u svakodnevni život i njihovu apsolutnu inkluziju u društvo, i da će ove dvije insitucije nastaviti zajedničku saradnju u cilju postizanja što bojih i kvalitetnijih razultata.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja