Manja slova Veća slova RSS

 

>

Predstavnici Vlade, penzionera i mesne industrije na današnjem sastanku dogovorili: Neophodan brzi početak otkupa tržišnih viškova jagnjadi

Predstavnici Vlade, penzionera i mesne industrije na današnjem sastanku dogovorili: Neophodan brzi početak otkupa tržišnih viškova jagnjadi
Datum objave: 28.08.2017 15:02 | Autor: MPRR, MRSS i Fond PIO

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
Nadležna ministarstva – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da se i ove godine nastavi sa organizovanim otkupom tržišnih viškova jagnjadi od crnogorskih stočara, čime će se izaći u susret očekivanjima penzionera i istovremeno podržati stočari u rješavanju plasmana svojih proizvoda.

U cilju pripreme informacije koja će se razmatrati na narednoj sjednici Vlade, danas je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića, sa predstavnicima institucija, organizacija i privrednika, učesnika u organizaciji otkupa. Sastanku koji je na bazi iskazanog interesovanja penzionera inicirao Savez penzionera Crne Gore, prisustvovali su, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Investiciono – razvojnog fonda, Fonda PIO, i predstavnici mesnih industrija.

Zajednički je konstatovano da je ovogodišnju akciju otkupa tržišnih viškova jagnjadi neophodno otpočeti što prije, imajući u vidu posledice sušne godine. Iskazano je očkekivanje svih prisutnih da će i ovogodišnji organizovan otkup imati pozitivne socio – ekonomske efekte.
 
 
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Fond PIO