Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
22.10.2014

Održana redovna sjednica Socijalnog savjeta

Održana redovna sjednica Socijalnog savjeta

Na sjednici Savjeta je razmatran zahtjev reprezentativnih sindikata za povećanje zarade shodno Sporazumu o politici zarada zaposlenih koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore, kao i Sporazum o obračunskoj vrijednosti koeficijenta, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, tačnije Amandman kojim se u potpunosti zabranjuje dopunski rad ljekara u privatnim zdravstvenim ustavnovama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopumana Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakon o radu...
                                Projekti

 MRSS

MRSS

 Biro

MRSS

MRSS

 

Aktuelnosti

24.10.2014.

Dan Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori

Dan Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore i Sistem UN u zemlji obilježili šezdeset devetu godišnjicu Ujedinjenih nacija.

više...
24.10.2014.

Konferencija posvećena dostojanstvenom radu

Konferencija posvećena dostojanstvenom radu

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Međunarodna organizacija rada organizovali konferenciju posvećenu dostojanstvenom radu. Konferenciju otvorili ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković i direktor Kancelarije Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu Antonio Graciozi.

više...
23.10.2014.

SAOPŠTENJE: Susret Bošković - Graciozi

SAOPŠTENJE: Susret Bošković - Graciozi

Tokom današnjeg susreta ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića i direktora Kancelarije Međunarodne organizacije rada (MOR) za centralnu i istočnu Evropu Antonia Gracioza razgovarano je o dostojanstvenom radu, tržištu rada i borbi protiv neformalnog zapošljavanja.

više...
23.10.2014.

Najava: Dan Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori

Na Dan Ujedinjenih nacija, 24. oktobar, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Sistem UN u Crnoj Gori, u okviru događaja Dijalog sa mladima o UN i položaju Crne Gore u globalnim procesima, otvoriće vrata Eko zgrade UN mladim ljudima da je posjete, saznaju više o radu svjetske organizacije, ali i da učestvuju u aktivnom dijalogu sa predstavnicima Vlade i Sistema UN u zemlji. Dijalog će voditi mladi ljudi iz mreže školskih parlamenata i to na teme koje sami odaberu, a koje se tiču Ujedinjenih nacija i položaja Crne Gore u toj organizaciji i globalnim procesima. Sesija se organizuje u saradnji sa NVO Centar za prava djeteta, a domaćini sesije biće državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Vladimir Radulović i predstavnik UNICEF-a i v.d. stalnog koordinatora UN u zemlji Bendžamin Perks.

više...
23.10.2014.

SAOPŠTENJE: Susret Bošković-Sentić

SAOPŠTENJE: Susret Bošković-Sentić

Tokom današnjeg susreta ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković i otpravnik poslova ambasade Republike Kosovo Srđan Sentić razgovarali su o rješavanju statusa raseljenih i izbjeglih osoba, dobrovoljnom povratku, tržištu rada i realizaciji Sporazuma o potvrđivanju perioda osiguranja za ostvarivanje prava na penziju.

više...