Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

                                Projekti

 MRSS

MRSS

 Biro

MRSS

MRSS

 

Aktuelnosti

23.07.2014.

Održan seminar “Institucionalna pomoć pri izradi programa -uključivanje mladih sa diplomom”

Održan seminar  “Institucionalna pomoć pri izradi programa -uključivanje mladih sa diplomom”

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, je organizovalo dvodnevni seminar za predstavnike državnih i institucija, socijalnih partnera i nevladinih organizacija, pod nazivom “Institucionalna pomoć pri izradi programa-uključivanje mladih sa diplomom”.

više...
19.07.2014.

Održan trening za socijalne radnike o unaprijeđenju položaja LGBT osoba

Održan trening za socijalne radnike  o unaprijeđenju položaja LGBT osoba

Ministarstvo rada i socijalnog staranja organizovalo je 18. i 19. jula 2014. godine, trening za socijalne radnike koji svojim aktivnostima mogu doprinijeti unapređenju života i prava pripadnika LGBT zajednice.

više...
18.07.2014.

SAOPŠTENJE: Održana sjednica Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom

SAOPŠTENJE: Održana sjednica Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom

Na sjednici Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom razgovarano je: o odluci o raspodjeli sredstava od igara na sreću, konkursu za raspodjelu sredstava od igara na sreću za 2014. godinu, Pravilniku o grant šemama, Pravilniku o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena, o procedurama u Kliničko bolničkom centru Podgorica, kao i drugim bolnicama u Crnoj Gori koje se odnose na postupanje prema licima sa invaliditetom dok su na bolničkom liječenju, kao i o postojanju uslova za njihov boravak i kretanje, te obučenosti osoblja za rad sa njima, kao i o Akcionom planu za prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi u vlasništvu Glavnog grada Podgorica, za pristup i kretanje osoba smanjene pokretljivosti i osobama sa invaliditetom za 2014.-2015. godinu.

više...
18.07.2014.

SAOPŠTENJE: Sud obustavio postupak po žalbi “BEPPLER&JACOBSON MONTENEGRO”

Upravni sud Crne Gore obustavio je postupak koji je po žalbi privrednog durštva “BEPPLER&JACOBSON MONTENEGRO” vođen protiv Ministarstva rada i socijalnog staranja

više...
17.07.2014.

Sjutra počinje isplata socijalnih davanja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je obezbijedilo sredstva za isplatu socijalnih naknada za jun 2014. godine u iznosu od 5.193.544, 55 eura

više...