Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

                                Projekti

 

mrss

mrss

mrss

http://www.mrs.gov.me/organizacija/IV_IPA_Komponenta

mrss

mrss

 mrss

Dopuna za Vodič Ažurirana novčana davanja .pdf

 MRSS

Smjernice za pravnu pomoć po mjeri djeteta.pdf

 

MRSS

mrss

mrss

mrss

mrss

MRSS

MRSS

 

Aktuelnosti

03.04.2020.

PREPORUKA: ODRŽAVANJE LIČNIH ODNOSA DJECE I RODITELJA U USLOVIMA PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u saznanju da se centrima za socijalni rad poslednjih dana učestalo obraćaju razvedeni roditelji, odnosno roditelji koji ne žive zajedno, radi teškoća u ostvarivanju licnih odnosa roditelja sa kojim dijete ne živi uzrokovanog mjerama vezanim za suzbijanje i sprjecavanje prenosenja novog koronavirusa.

više...
02.04.2020.

Topli obroci za korisnike dnevnih boravaka za odrasla i stara lica sa invaliditetom

Topli obroci za korisnike dnevnih boravaka za odrasla i stara lica sa invaliditetom

Centri za socijalni rad, preko kojih se pruža usluga dnevnog boravka za odrasla i stara lica sa invaliditetom izvršili su reorganizaciju rada dnevnih boravaka za vrijeme trajanja uvedenih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze izazvane COVID-19, a u cilju najbolje zaštite korisnika usluge.

više...
01.04.2020.

Obezbijeđena medicinska oprema za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Zaposleni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, kroz svakodnevni rad sa strankama i pružanje pomoći korisnicima usluga nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa.

više...
31.03.2020.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE DOMA STARIH U PLJEVLJIMA

U Domu starih „Pljevlja“ radi se prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje kao i Ministarstva zdravlja. Svi zaposleni su krajnje profesionalni i poštuju sve usvojene odluke i procedure. Ovom prilikom se mora pohvaliti njihov ozbiljan pristup kako privatno tako i poslovno.

više...
30.03.2020.

Održane online implementacione radionice za korisnike bespovratnih sredstava u okviru grant šeme „Podrška pružanju usluga socijalne i dječje žaštite“

U cilju pružanja kontinuirane podrške korisnicima grant sredstava u okviru grant šeme „Podrška pružanju usluga socijalne i dječje žaštite“, a povodom poštovanja aktuelnih mjera u vezi sa pandemijom COVID-19, Ministarstvo rada i socijalnog staranja (Direkcija za programiranje i implementaciju EU fondova) je u saradnji sa konsultantskom firmom International Consulting Expertise (ICE) u periodu od 24- 30 marta 2020 godine organizovalo pet online implementacionih radionica.

više...