Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
04.05.2015

Potpisan Granski kolektivni ugovor između Vlade Crne Gore i Reprezentativnog sindikаta zаposlenih u

Potpisan Granski kolektivni ugovor između Vlade Crne Gore i Reprezentativnog sindikаta zаposlenih u

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i predsjednik reprezentativnog sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti Crne Gore Vladimir Delić potpisalu su Granski kolektivni ugovor. Granskim kolektivnim ugovorom regulisana pojedinа prаvа i obаveze iz rаdnog odnosа zаposlenih, prаvа i obаveze poslodаvcа premа zаposlenom, kаo i međusobnа prаvа i obаveze ugovornih strаnа. Ovaj ugovor doprinijeće boljem ekonomskom položaju zaposlenih kao i povećanju efikasnosti rada centara i ustanova iz oblasti socijalne i dječje zaštite.
                                Projekti

 MRSS

MRSS

 Biro

MRSS

MRSS

 

Aktuelnosti

20.05.2015.

SAOPŠTENJE: MINISTARKA KOVAČEVIĆ UČESTVOVALA U RADU OPERATIVNOG TIMA DRŽAVNIH ORGANA CRNE GORE ZA SISTEM AZILA

SAOPŠTENJE: MINISTARKA KOVAČEVIĆ UČESTVOVALA U RADU OPERATIVNOG TIMA DRŽAVNIH ORGANA CRNE GORE ZA SISTEM AZILA

Na sastanku Operativnog tima raspravljano je o trenutnim problemima sistema azila, koji se tiču Ministarstva rada i socijalnog staranja, MUP-a (kancelarija za azil), Uprave policije, Centra za azilante i Ministarstva zdravlja.

više...
20.05.2015.

NAJAVA: Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević prisutvovaće početku radova na izgradnji 62 stambene jedinice za potrebe raseljenih i interno raseljenih lica, kao i lica u stanju socijalne potrebe

U ponedjeljak, 25.05.2015. godine u 10 časova u Nikšiću (naselje Bistrica, Ul. Jakova Ostojića ), zvanično će otpočeti radovi na izgradnji zgrade sa 62 stambene jedinice za potrebe raseljenih i interno raseljenih lica, kao i lica u stanju socijalne potrebe. Objekat se radi u okviru projekta Regionalnog stambenog programa, koji se finansira od strane Regionalnog stambenog fonda posredstvom Razvojne banke Savjeta Evrope. Početku radova prisustvovaće ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković, predstavnici izvođača radova, nadzora, Centra za socijalni rad za Nikšić, Šavnik i Plužine, lokalne uprave i drugi.

više...
20.05.2015.

SAOPŠTENJE: Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević otvorila Okrugli sto na temu „Izmene Zakona o radu radi dalje fleksibilizacije radnig odnosa – argument Protiv i Za“

SAOPŠTENJE:  Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević otvorila Okrugli sto na temu „Izmene Zakona o radu radi dalje fleksibilizacije radnig odnosa – argument Protiv i Za“

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u dosadašnjoj praksi prilikom izrade Zakona o radu i svih zakona iz oblasti radnog zakonodavstva uključivalo socijalne partnere, kao članove radnih grupa na izradi navedenih zakona. Akcionim planom za poglavlje 19 Socijalna politika i zapošljavanje i Programom pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji predviđeno je donošenje novog Zakona o radu za 2017. godinu, koji će biti usklađen sa propisima EU i standardima međunarodne organizacije rada, što je i razlog za donošenje ovog Zakona.

više...
19.05.2015.

Saopštenje Ministarstva rada i socijalnog staranja povodom izjave poslanika Koče Pavlovića o navodnim nepravilnostima prilikom zaposlenja radnika u kompaniji “13.jul Plantaže”

Iz prethodno navedenog se može zaključiti da Centri za socijalni rad nisu imali nikakvog učešća u ovim aktivnostima, a samim tim i da pomenuti navodi nisu istiniti.

više...
19.05.2015.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević primila radnike sa sjevera Crne Gore

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević primila radnike sa sjevera Crne Gore

U obraćanju radnicima, ministarka se zahvalila na velikom odazivu. Takođe, ministarka je pozvala ostale zainteresovane građane da se jave ovoj kompaniji za zaposlenje. Tokom obraćanja, ministarka Kovačević je uputila radnike na kontakt osobe iz ZZZCG, i ukoliko budu imali nekih primjedbi, mogu se obratiti direktno Ministarstvu.

više...