Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

 

INFORMACIJE

17.01.2020.

Zakonska regulativa

Ovdje možete preuzeti...

17.12.2019.

U Prištini održan sastanak Komisija za nestala lica Crne Gore i Kosova

U Prištini održan sastanak Komisija za nestala lica Crne Gore i Kosova

U Prištini je dana 17. decembra 2019. godine, u Vladi Republike Kosovo, održan sastanak predstavnika Komisije za nestala lica Crne Gore koju su predstavljali Dragan Ðukanović, predsjednik Komisije, Darka Džabasan, sekretarka Komisije i Milena Šćekić, članica Komisije i Vladine komisije za nestala lica Republike Kosovo koju su predstavljali Jahja Lluka, politički savjetnik premijera Republike Kosovo i Kushtrim Gara, šef Sekretarijata Vladine komisije za nestala lica. Sastanku su prisustvovali predstavnici Međunarodne komisije za nestala lica ( ICMP) Luigj Ndou i Ylber Morina.

17.12.2019.

Saopštenje povodom predstojećeg vjerskog praznika Božića za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Božića, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost

09.12.2019.

SAOPŠTENJE: JAČANJE KAPACITETA SINDIKATA KROZ STRUČNU OBUKU SINDIKALNIH PREDSTAVNIKA ZAPOSLENIH NA POLJU ZZNR

SAOPŠTENJE: JAČANJE KAPACITETA SINDIKATA KROZ STRUČNU OBUKU SINDIKALNIH PREDSTAVNIKA ZAPOSLENIH NA POLJU ZZNR

U okviru Projekta “Sindikat sindikatu” (Union to Union) koji realizuju sindikati iz Švedske LO, TCO i SACO, a posredstvom Regionalne kancelarije MKS/PERC iz Sarajeva, Savez sindikata Crne Gore organizovao je seminar pod nazivom „Znanje o zdravlju i zaštiti na radu kao osnova za bezbjedan rad“ u „SindCentru“, Muo, Kotor 6. i 7.decembra 2019.godine.

06.12.2019.

SAOPŠTENJE: Primijenjenost mjera ZZNR na auto-putu Bar-Boljare

SAOPŠTENJE: Primijenjenost mjera ZZNR na auto-putu Bar-Boljare

Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva zdravlja obišli su autoput Bar – Boljare, čija je izgradnja u završnoj fazi i razgovarali sa predstavnicima kineske kompanije CRBC i nosiocima ovlašćenja za obavljanje stručnih poslova iz oblasti zaštite i zdravlja na radu na temu primijenjenosti mjera zaštite za više od 3000 zaposlenih, koliko ih je angažovano na najvećem infrastrukturnom objektu u Crnoj Gori.

06.12.2019.

Objavljen kratki dokumentarni filma „Nasilje u porodici - Putokaz ka izlazu“

Kratki dokumentarni film „Nasilje u porodici - Putokaz ka izlazu“ autora Zorana Zonja Markovića, koji je predstavlja multimedijalni vodič za žrtve nasilja u porodici urađen je u okviru zajedničke inicijative Sistema UN i Vlade Crne Gore povodom ovogodišnje kampanje 16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Četvorominutni film „Nasilje u porodici - Putokaz ka izlazu“ ilustruje put žrtve ka izlasku iz situacije nasilja kao i strukturu sistemskog odgovora na nasilje, odnosno aktere društva koji žrtvama nasilja u porodici mogu da pruže pomoć i podršku.

10.10.2019.

Održan sastanak predstavnika Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine

Održan sastanak predstavnika Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine

U Sarajevu je 10. oktobra održan sastanak u prostorijama Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP), između predstavnika Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i kolegijuma direktora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom mehanizama regionalne saradnje za nestala lica, koji je podržala Vlada Velike Britanije.

12.09.2019.

Stručni ispit: opšte napomene, ispitna pitanja i literatura

Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti („Službeni list CG“, br. 27/13, 1/15,42/15, 47/15, 56/16, 66/16, 1/17, 31/17, 42/17 i 50/17) čl.127 i 172 a propisano je da su svi stručni radnici kao i pripravnici nakon obavljenog pripravničkog staža dužni da polože stručni ispit u sistemu socijalne i dječje zaštite. Stručni ispit polaže pred Komisijom za polaganje stručnog ispita koju obrazuje organ državne uprave nadležan za poslove socijalnog staranja.