Manja slova Veća slova RSS 

INFORMACIJE

10.10.2019.

Održan sastanak predstavnika Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine

Održan sastanak predstavnika Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine U Sarajevu je 10. oktobra održan sastanak u prostorijama Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP), između predstavnika Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i kolegijuma direktora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom mehanizama regionalne saradnje za nestala lica, koji je podržala Vlada Velike Britanije.

12.09.2019.

Stručni ispit: opšte napomene, ispitna pitanja i literatura

Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti („Službeni list CG“, br. 27/13, 1/15,42/15, 47/15, 56/16, 66/16, 1/17, 31/17, 42/17 i 50/17) čl.127 i 172 a propisano je da su svi stručni radnici kao i pripravnici nakon obavljenog pripravničkog staža dužni da polože stručni ispit u sistemu socijalne i dječje zaštite. Stručni ispit polaže pred Komisijom za polaganje stručnog ispita koju obrazuje organ državne uprave nadležan za poslove socijalnog staranja.

11.09.2019.

Posmrtni ostaci porodice Šutaković preuzeti i sahranjeni u Andrijevici

Posmrtni ostaci porodice Šutaković preuzeti i sahranjeni u Andrijevici

Dana 10. septembra na graničnom prelazu Kula – opština Rožaje izvršena je primopredaja posmrtnih ostataka 5 članova porodice Šutaković i to Nedeljka, Darinke, Aleksandra, Đorđa i Radomana, koji se nalaze se na Listi nestalih lica koju vodi Komisija za nestala lica Vlade Crne Gore, a koja su identifikovana na Institutu na sudsku medicinu u Prištini.

06.07.2019.

U Poznanju održan sastanak u okviru šestog samita Berlinskog procesa, na temu nestalih lica u sukobima u bivšoj Jugoslaviji

U Poznanju održan sastanak u okviru šestog samita Berlinskog procesa, na temu nestalih lica u sukobima u bivšoj Jugoslaviji

Dana 4. jula 2019. godine je u poljskom gradu Poznanju održan poseban sastanak u okviru šestog samita Berlinskog procesa, na temu nestalih lica u sukobima u bivšoj Jugoslaviji. Grupa za nestala lica (GNL) je na samitu u Poznanju podnijela izvještaj o napretku ostvarenom sprovođenjem Okvirnog plana u periodu od novembra 2018. do jula 2019. godine. Komisiju za nestala lica Vlade Crne Gore predstavljali su Dragan Đukanović, predsjednik Komisije i Darka Džabasan, sekretarka Komisije.

14.06.2019.

Održan treći sastanak Grupe za nestala lica (GNL)

Održan treći sastanak Grupe za nestala lica (GNL)

Međunarodna komisija za nestala lica (ICMP), organizovala je treći sastanak Grupe za nestala lica (GNL), koji je održan u Podgorici 14. juna 2019. godine u skladu sa odredbama Okvirnog plana za rješavanje pitanja nestalih lica iz sukoba na području bivše Jugoslavije.